неделя, 29 януари 2012 г.

БАНАНОВА ТОРТА

За блатовете:
200 гр. брашно
150 гр.кафява захар
50 гр. какао
50 гр. какаовпудинг
1 бакпулвер
150 мл. олио
400 мл. заквасена сметана
2 лъжици ром
За сиропиране на блатовете:
100мл.мляко
3с.л. захар
1 лъж.ром
За банановия крем:
500гр. банани
200 гр. натурален шоколад
200 мл. течна подсладена сметана
1 пакетче сгъстител за сметана( продава се в Кауфланд)
Начин на приготвяне:
За блата: смесете брашното, захарта, какаото ,пудинга и бакпулвера.
Добавете олиото , сметаната  и рома и разбийте с миксер до хомогенна смес.
Изсипете сместа в тава ( с размери 24-26 см.) покрита с хартия и печета в загрята фурна  на 180 градуса. Печете около 35 мин.
Оставете да се охлади в тавата. Разрежете по средата за да се получат два блата. Може да се раздели сместа да се пекат два блата по отделно.
За крема: пасирайте бананите да се получи гладка смес. Добавете рома и разтопения на водна баня шоколад.
Разбийте сметаната със сгъстителя на сняг и смесете със банановата смес.
Сложете единия блат в подходяща чиния и го сиропирайте нанесете крема ,разпределете го равномерно и сложете втория блат. Сиропирайте и приберете в хладилник  за час време.
Декорацията е по желание, аз  разтопих 70 гр шоколад,1/2 к.чаша мляко и 50 гр масло.
Наслаждавайте се на неповторим вкус!




Няма коментари:

Публикуване на коментар