Изключително лесни и достъпни.Много свежи и ароматни.
Горещо ви ги препоръчвам!
Продукти:
1 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.ч овесени ядки
125 гр масло меко
2 с.л. олио
3/4 ч.ч кафява захар( може и бяла)
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
1-2 ванилии
За пълнежа
1 кутия кондензирано мляко 397 гр
сока от два лимона
кората на два лимона
1/2 ч.ч кокосови стърготини
вместимост на ч.ч.-250 мл.
Начин на приготвяне:
Разбийте мекото масло със захарта,олиото и добавете брашното с бакпулвера ,солта и овесените ядки.Разбъркайте със шпатула, добавете и ванилията. В намаслена тавичка 20см-20см.сложете половината от сместа.
Разбъркайте кондензираното мляко със лимоновият сок , кората и кокосовите стърготини.Излейте сместа върху маслената смес. Отгоре разпределете остатъка от маслените трохи като леко притискате с ръка.Печете в предварително загрята фурна на 170*за 30-35 мин. или до лек златист загар. Внимавайте да не го препечете.
Оставете да изстине напълно и го нарежете на хапки.
Да ви е сладко!
понеделник, 27 април 2015 г.
сряда, 15 април 2015 г.
ШОКОЛАДОВА ГРЕШНИЦА
Този сладкиш наистина те вкарва в грях ( особено ако с на диета като мен),с едно парче не можеш да минеш, не можеш да му устоиш.
Изключително влажен и сочен, наситен вкус на шоколад и масло.
Горещо ви го препоръчвам!
Продукти:
150 гр масло (меко)
300 гр захар
150 гр шоколад
3/4 ч.ч. вода
4 яйца
300 гр брашно
1/2 пак. бакпулвер
1/2 ч.л.сода бикарбонат
щипка сол
200 мл. течна сметана
1ч.л. настъргана портокалова кора
глазура
200 мл. течна сметана
150 гр натурален шоколад
и още
1 бурканче кайсиево сладко
Начин на приготвяне:
Начупете шоколада във водата и сложете на умерен котлон докато се разтопи като бъркате непрекъснато.Оставете да изстине. Разбийте мекото масло със захарта и добавете едно по едно яйцата,като след всяко разбивате до пълното му усвояване.Добавете и изстиналият разтопен шоколад.
В друг съд смесете брашното,содата,бакпулвера солта и кората.
Сипвайте по-малко в маслената смес и бъркайте със шпатула докато усвоите всичко.
Сметаната разбийте на сняг и я добавете към другата смес и бъркайте леко.
Във форма за торта с размери 26 см. сложете хартия за печене и излейте сместа.
Печете в предварително загрята фурна на 180* за 50-55 мин.
Като се изпече оставете блата във формата за 10 мин после разкопчайте и го оставете да изстине напълно.
Загрейте сметаната( да не завира) и начупете в нея шоколада,бъркайте до пълното му разтапяне.Оставете малко да се охлади.
Разрежете изстиналия блат на две,като дъното оставите за отгоре защото е равно , намажете единият блат с конфитюра и полейте с 4-5 с.л. от глазурата,сложете отгоре другият блат.
Залейте сладкиша с глазурата и оставете в хладилник за една нощ.
Да ви е сладко!
Изключително влажен и сочен, наситен вкус на шоколад и масло.
Горещо ви го препоръчвам!
Продукти:
150 гр масло (меко)
300 гр захар
150 гр шоколад
3/4 ч.ч. вода
4 яйца
300 гр брашно
1/2 пак. бакпулвер
1/2 ч.л.сода бикарбонат
щипка сол
200 мл. течна сметана
1ч.л. настъргана портокалова кора
глазура
200 мл. течна сметана
150 гр натурален шоколад
и още
1 бурканче кайсиево сладко
Начин на приготвяне:
Начупете шоколада във водата и сложете на умерен котлон докато се разтопи като бъркате непрекъснато.Оставете да изстине. Разбийте мекото масло със захарта и добавете едно по едно яйцата,като след всяко разбивате до пълното му усвояване.Добавете и изстиналият разтопен шоколад.
В друг съд смесете брашното,содата,бакпулвера солта и кората.
Сипвайте по-малко в маслената смес и бъркайте със шпатула докато усвоите всичко.
Сметаната разбийте на сняг и я добавете към другата смес и бъркайте леко.
Във форма за торта с размери 26 см. сложете хартия за печене и излейте сместа.
Печете в предварително загрята фурна на 180* за 50-55 мин.
Като се изпече оставете блата във формата за 10 мин после разкопчайте и го оставете да изстине напълно.
Загрейте сметаната( да не завира) и начупете в нея шоколада,бъркайте до пълното му разтапяне.Оставете малко да се охлади.
Разрежете изстиналия блат на две,като дъното оставите за отгоре защото е равно , намажете единият блат с конфитюра и полейте с 4-5 с.л. от глазурата,сложете отгоре другият блат.
Залейте сладкиша с глазурата и оставете в хладилник за една нощ.
Да ви е сладко!
Абонамент за:
Публикации (Atom)