вторник, 10 ноември 2020 г.

Щрудел с ябълки

Много вкусно, но като зная от къде съм взела рецептата няма как да е друго! Направих две рула, да ни стигне! 😄

Благодаря ти  Драго! 
Продукти за едно руло:

7 кори за баница
50 гр масло разтопено

За плънката
2-3 ябълки нарязани на тънки филийки
4-5 с.л. захар
2 с. л. стафиди
2 с.л.нарязани сушени кайсии
50 гр нарязани орехи
1 с.л. нишесте
ванилия

Начин на приготвяне

Върху хартия за печене( по лесно е за пренасяне в тавата) нареждаме корите една върху друга като всяка мажем с масло. 
Смесваме 
всички продукти за плънката и я слагаме в средата. Загъваме едната страна на корите върху плънката после другата, да се получи стегнато руло и крайщата подпъхваме отдолу. 
Мажем рулото отгоре с масло и печем на 180* за 25-30 мин в предварително загрята фурна. 
Поръсете обилно с пудра захар! 
Вкусно е и леко топличко и изстинало! 
Да ви е сладко! 






понеделник, 9 ноември 2020 г.

Пълнен син домат



Продукти за 2 порции 
2 патладжана,
3 средни червени домата,
100 гр сирене,
50 гр кашкавал
2-3 скилидки чесън
магданоз


Начин на приготвяне
Измийте паладжана и го нарежете на половинки сложете го в съд с вода и лъжичка сол да престои половин час. През това време включете фурната да загрее на 180*
. Изплакнете патладжана от подсолената вода и го сложете в тавичка да се пече за около 30 минути. Нарежете червения домат на кубчета
и наронете сиренето, смесете ги. Извадете опеченият патладжан и внимателно го издълбайте с помощта на лъжичка. Сложете издълбаното в другата смес със сиренето и доматите. Ако сиренето не е много солено може да сложите и малко сол. Добавете и счуканият чесън с магданоза. Объркайте. Напълнете патладжан едните лодки със сместта и върнете във фурната за 15 мин. Рендосайте кашкавал и поръсете отгоре. Оставете във фурната да се разтопи.
Приятен апетит!


Моите торти