Благодаря за пореден път на Ивана от
https://buonafurcettaivana.blogspot.bg/2016/05/sbriciolata-sbriciolata-ricotta-e.html?showComment=1462731292470#c82371918638018601
за споделената рецепта.
Продукти
280 гр брашно
130 гр масло
120 гр захар
1 ч.л. бакпулвер
ванилия
настъргана кора от 1 лимон
за крема
300 гр извара
300 гр ягоди
3 с.л. захар
Начин на приготвяне
В купа изсипете брашното примесено с 1 ч.л. бакпулвер. Добавете
захарта, яйцето, всички аромати и нарязаното на малки парчета краве
масло.
С ръце започнете да бъркате продуктите докато станат на
трохи.
Оставете ги в хладилник за 30 мин.
Пасирайте изварата със
захарта и ароматизирайте с една ванилия.
Добавете нарязаните на малки
парченца ягоди.
Застелете тавичка (22см -24см.) с хартия за печене. Изсипете половината от
маслените трохи, отгоре разстелете крема и покрийте сладкиша с
останалите маслени трохи. Изпечете пая на 180 гр. в предварително
загрята фурна с вентилатор за около 35-40 мин. Извадете го от фурната,
поръсете с пудра захар и охладете.