Както и в други рецепти промених някой неща и не съжалявам,обичам да експериментирам( е понякога се получава и гаф ,но не и в този случай),да променям ,да добавям други продукти да заменям .
Продукти:
7 кори за баница
0,500 кг. кайма
2 глави червен лук
3-4 скилидки чесън
3с.л. олио +3сл.
1 с.л.галета
чубрица,кимион,черен пипер
0,700 кг картофи
100гр топено сирене
копър
5-6 нарязани маслини
2-3 печени или пресни чушки( аз ползвах печени от буркан)
150 гр кашкавал
За плънката между корите
2 яйца
400 гр заквасена сметана
200 гр сирене
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на кучета като за мусака,сложете ги да се сварят за 10 минути не повече за да не се разкашкат. Отцедете ги .
Нарежете лука и чесъна на дребно ,омесете с каймата.
Загрейте 3 с.л олио и сложете кайма да се позапържи,да си промени цвета.
Добавете подправките и галетата. Изсипете в друг съд.
В същия тиган сложете още 3 с.л. олио и сложете картофите и ги запържете за 10 мин.
Внимавайте с бъркането да не се разкашкат. Като ги махнете от котлона добавете копъра малко сол и нарязаното на кубчета топеното сирене.
Разбийте яйцата и сметаната със тел,добавете сиренето натрошено.
Почваме реденето на питата, форма за торта( 26-28 см) със свалящ се ринг намазваме стените с олио и слагаме една кора за баница като краищата издигаме нагоре по стената на формата( правим борд) намазваме с 2-3 с.л. от яйчената смес,слагаме втора кора и така докато свършат 7 кори. Остатъка от сместа изсипваме върху последната кора.
Отгоре изсипваме каймата изравняваме, слагаме маслините после идва ред на картофите с топеното сирене .
Слагаме нарязаните чушки и настъргваме кашкавала.Оформяме стърчащите краища на корите като ги прегъваме навътре,оформяме борда.
Печем в загрята фурна на 180* 40 -45 мин.
Оставете 10-15 мин да изстине,отворете ринга и нарежете.
Добър апетит!
Нарязано горещо :)