Финно и вкусно!
Продукти за блата:
4 яйца
250 гр. захар
1 ванилия
250 мл. прясно мляко
200 мл. олио
330 гр. брашно
1 пакетче бакпулвер
Продукти за крема:
500 мл. прясно мляко
100 гр. захар
1 ванилия
50 гр. нишесте
1 жълтък
250 гр. крема сирене / натурално /
Още:
за ягодовият сос
500-600 гр ягоди
4-5 с.л.захар
3-4 с л. вода
3 с.л.нишесте
Приготвяне:
Разбийте яйца със захар, ванилията до побеляване. Добавете олио, прясно мляко, смесено брашно с бакпулвер. Получената смес сипете в тава 35-26 см., намазана с масло. Печете блата в предварително загрята фурна на 170* до готовност.
През това време в съд подходящ за котлона, смесете прясно мляко, захар, нишесте, ванилията и жълтък. Разбъркайте и след завиране махнете от котлона. Добавете в горещият крем крема сирене и разбъркайте. Върху горещият блат сипете горещия крем и изравнете.Оставете да изстине.
Посипете ягодите със захарта , нишестето и водата, сложете на котлона и като леко разбърквате до сгъстяване,залейте пастите и охладете.
Източник
https://privanya.blogspot.com/2019/04/blog-post_15.html?m=1