Продукти
100 гр масло
180 гр бисквити Petit beurre
1 яйце
3-4 с.л.какао
3 с.л.захар
1 ч.ч смлени орехи по -едри
3-4 с.л. стафиди
За крема
100 гр масло
120 мл. течна сметана
4 с.л.пудра захар
2 к.ч. прясно мляко
5 с.л. пълни с връх пудинг ванилия без варене
За шоколадовата заливка
100 гр шоколад натурален
30мл прясно мляко
1 с.л. масло
Натрошете бисквитите с блендер.Смесете ги със орехите и накиснати те в топла вода и подсушени стафиди. По желание може да ги залеете с малко ром.
Разтопете на водна баня маслото, прехвърлете в касерола и добавете към него захарта,какаото и загрейте . Леко разбийте яйцето и като заври маслената смес го добавете на тънка струйка ,като бъркате непрекъснато. Варете 1-2 Мин и го махнете.
Излейте сместа в бисквитите и бъркайте да се усвои напълно.
Във тавичка 20-20 см сложете фолио за свежо съхранение за да може лесно да го извадите. Разпределете бисквитената смес и хубаво притискайте а ръка или лъжица. Приберете в хладилника за 30 Мин.
За крема мекото масло и пресятата пудра захар и разбийте за кратко. Добавете сметаната,млякото и пудинга и разбъркайте с миксер до сгъстяване на крема. Трябва да е гъст,ако ви се струва по рядък може да добавите още малко от пудинга и разбиете до сгъстяване.
Нанесете го върху бисквитената платка и изравнете. Приберете в хладилника за 1 час. За шоколадовата глазура разтопете шоколада,млякото и маслото в МФ като я внимавате да не прегори или на водна баня,оставете малко да изстине и залейте сладкиша Приберете пак в хладилник да стегне.
Препоръчвам ви да направите ганаш от 100 мл течна сметана като я загреете до завиране и залеете нарязаният шоколад и разбъркате до хомогенна смес.Оставете малко да изстине и залейте.
Приберете в хладилник да стегне! Рязането ме затрудни,в такъв смисъл, че изцапа се белият крем с шоколад.
Това в никакъв случай не пречи на вкуса!
Да ви е сладко!