Копирам ви рецептата защото не бих могла да ви я обясня по- добре.
БЛАГОДАРЯ ТИ , ПЕТЯ !
Голяма вкусотия!!!!!!!!!
Необходими продукти:
За гнездата:
500 гр.кайма
2 филийки хляб,предварително накиснати
1 глава лук,ситно нарязана или настъргана
2-3 скилидки чесън ,ситно нарязани
2 бр.яйца
1 с.л. кетчуп или доматено пюре
1 с.л. кисело мляко
по щипка черен пипер ,кимион ,чубрица,сол (ако е необходимо)
3 с.л. кр.масло
3-4 с.л.олио за намазване на тавата
За пълнежа:
2 кис.краставички,нарязани на дребно
50 гр мариновани гъби
10 бр.маслини без костилки,нарязани на дребно
по желание може още да се сложат и :
моркови
грах
царевица,
като количествата са по желание
50-100 гр кашкавал( или топени сирена),нарязан на плочки според броя на гнездата
щ.черен пипер
За гъбения сос:
100 гр мариновани гъби
1 с.л.брашно
200 мл бяло вино ( или толкова вода и 1с.л. лимонов сок)
1 щ. черен пипер
сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :
Каймата ,накиснатият предварително хляб,настърганият лук,наситнения чесън,двете яйца,кетчупа,кис.мляко и подправките измесваме добре. Приготвяме кюфтетата с големина малко по големи от яйце.В средата им се прави гнездо. Слагаме ги в намаслена тавичка.Заливаме с разтопено масло и печем 20-25 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.
Изваждаме и в гнездата поставяме по една чаена лъжичка от пълнежа ( или повече).
Разтваряме брашното във виното ,добавяме гъбите,.черен пипер и сол на вкус.Разбъркваме и изливаме при гнездата.
Слагаме ги отново във фурната да се запекат за още няколко минути,до сгъстяването на соса.
Изваждаме и върху всяко гнездо слагаме плочка кашкавал и поръсваме с черен пипер. Връщаме във фурната до запичането на кашкавала.
Поднасят се топли гарнирани с гъбения сос!
ДОБЪР АПЕТИТ
За гнездата:
500 гр.кайма
2 филийки хляб,предварително накиснати
1 глава лук,ситно нарязана или настъргана
2-3 скилидки чесън ,ситно нарязани
2 бр.яйца
1 с.л. кетчуп или доматено пюре
1 с.л. кисело мляко
по щипка черен пипер ,кимион ,чубрица,сол (ако е необходимо)
3 с.л. кр.масло
3-4 с.л.олио за намазване на тавата
За пълнежа:
2 кис.краставички,нарязани на дребно
50 гр мариновани гъби
10 бр.маслини без костилки,нарязани на дребно
по желание може още да се сложат и :
моркови
грах
царевица,
като количествата са по желание
50-100 гр кашкавал( или топени сирена),нарязан на плочки според броя на гнездата
щ.черен пипер
За гъбения сос:
100 гр мариновани гъби
1 с.л.брашно
200 мл бяло вино ( или толкова вода и 1с.л. лимонов сок)
1 щ. черен пипер
сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :
Каймата ,накиснатият предварително хляб,настърганият лук,наситнения чесън,двете яйца,кетчупа,кис.мляко и подправките измесваме добре. Приготвяме кюфтетата с големина малко по големи от яйце.В средата им се прави гнездо. Слагаме ги в намаслена тавичка.Заливаме с разтопено масло и печем 20-25 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.
Изваждаме и в гнездата поставяме по една чаена лъжичка от пълнежа ( или повече).
Разтваряме брашното във виното ,добавяме гъбите,.черен пипер и сол на вкус.Разбъркваме и изливаме при гнездата.
Слагаме ги отново във фурната да се запекат за още няколко минути,до сгъстяването на соса.
Изваждаме и върху всяко гнездо слагаме плочка кашкавал и поръсваме с черен пипер. Връщаме във фурната до запичането на кашкавала.
Поднасят се топли гарнирани с гъбения сос!
ДОБЪР АПЕТИТ