Идеята за тортата дойде от Люси за което Благодаря!
Аз направих някои промени, но това е нормално за мен както казва една приятелка.
Знаете ли - получи се и то мноого ,много добре.
Кроасаните могат да се заменят с еклери ,но това вече ще е друга торта.
Снимка на цялата торта за съжаление нямам, бяха я почнали стабилно.
Продукти за долния блат
1 пакет( 220 гр) бисквити аз ползвах"БИСКВИТКО" или PETTIT
0,500 прясно мляко
4-5 с.л. захар
1 пак. шоколадов пудинг премиум на Йоткер
200 мл прясно мляко за потапяне на бисквитите
за втория блат
6 кроасана с шоколад
800 мл сметана
200 мл прясно мляко
1/2 ч.ч. захар( ако сметаната не е подсладена сложете цяла чаша)
8 жълтъка
1 желатин 10 гр
50 мл вода за разтваряне на желатина
за заливка
100 мл сметана
100 гр шоколад
Начин на приготвяне
Почваме от брюле крема,необходимо е време да се стегне. В съд слагаме сметаната и прясното мляко и загряваме без да завира. Разбиваме жълтъците със захарта и към тях на струйка наливаме загрялата сметана при непрекъснато бъркане. Слагаме съда на водна баня. Водата не бива да докосва съда със сместа. Бъркаме непрекъснато 15-20 мин.
Крема не бива да завира.
Разтваряме желатина с 50 мл. вода да наъбне.Добавяме го към крема и бъркаме до пълното му разтваряне покрийте крема със стреч фолио да не хване коричка..Сложете съда с крема в съд със студена вода да изстине и да стегне малко,консистенция малко по гъста от боза.
Сложете 400 мл от млякото да загрее,пудинга разтворете с останалото мляко и захарта и изсипете в горещото мляко.Бъркайте до получаване на гладък крем.
Във форма за торта с диаметър 26-28 см наредете един ред бисквити като ги потапяте в прясно мляко. Начупете бисквити и запълнете празните пространства. Изсипете 1/2 от крема върху бисквитите. Наредете втория ред бисквити и залейте с останалия шоколадов крем.Оставете 10 мин да изстине малко.
Върху него нанесете 1/3 от брюлето. Наредете кроасаните и ги залейте с останалият крем. Сложете в хладилник да стегне, най добре за цяла нощ.
За завършек на тортата загрях 100 мл сметана и сложих в нея начупения шоколад. Бърка се до гладкост. С лъжица нашарих тортата. Украсата е въпрос на избор.
Да ви е сладко!
неделя, 25 февруари 2018 г.
СЛАДКИШ "КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТА"
Не очаквах, че от нищо и никакви продукти ще се получи тази фантазия.
Причината за този сладкиш са едни фурми които бяха останали а не ми се хвърляха.
Уверявам ви че е нещо много вкусно,сочно просто мечта.
Източник:тук
Продукти
1 ч.(дори и малко повече) фурми
1 ч. вода
1 ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
1/2 ч. олио
1 ч. захар (може по-малко,който не обича прекалено сладко)
1 яйце
ванилия
1/2 ч. наситно нарязани, но не смлени орехи
.
За заливката
1/3 ч. масло
1/2 ч кафява захар
4-5 с.л. мляко
1 пакетче кокосови стърготини
Начин на приготвяне
Яйцето се разбива със захарта за кратко,добавя се олиото,водата,брашното с бакпулвера. Накрая ванилята и орехите.
Фурмите се сваряват 2-3 минутки.
Нарязват се с нож и се смесват с тестото. Тестото се получава доста течно. Излива се във форма( моята беше с диаметър 24 см.) върху хартия и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-40 мин.
Получения сладкиш е много мек, влажен. Можете да го извадите от формата след изстиване, защото в противен случай ще се счупи (прекалено е мек).
Като изстине го залейте с кокосовата смес която приготвяте по следния начин в купа сложете млякото ,захарта и маслото. Сварете до стопяването на маслото и захарта. Махнете от котлона и добавете кокоса. Оставете за малко да поизстине и я нанесете върху изстиналият сладкиш.
Да ви е сладко!
Причината за този сладкиш са едни фурми които бяха останали а не ми се хвърляха.
Уверявам ви че е нещо много вкусно,сочно просто мечта.
Източник:тук
Продукти
1 ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
1/2 ч. олио
1 ч. захар (може по-малко,който не обича прекалено сладко)
1 яйце
ванилия
1/2 ч. наситно нарязани, но не смлени орехи
.
За заливката
1/3 ч. масло
1/2 ч кафява захар
4-5 с.л. мляко
1 пакетче кокосови стърготини
Начин на приготвяне
Яйцето се разбива със захарта за кратко,добавя се олиото,водата,брашното с бакпулвера. Накрая ванилята и орехите.
Фурмите се сваряват 2-3 минутки.
Нарязват се с нож и се смесват с тестото. Тестото се получава доста течно. Излива се във форма( моята беше с диаметър 24 см.) върху хартия и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-40 мин.
Получения сладкиш е много мек, влажен. Можете да го извадите от формата след изстиване, защото в противен случай ще се счупи (прекалено е мек).
Като изстине го залейте с кокосовата смес която приготвяте по следния начин в купа сложете млякото ,захарта и маслото. Сварете до стопяването на маслото и захарта. Махнете от котлона и добавете кокоса. Оставете за малко да поизстине и я нанесете върху изстиналият сладкиш.
Да ви е сладко!
ВКУСНИ ПИТКИ СЪС СИРЕНЕ
Идеята беше за "поачи" обаче поради липсата на определени продукти се появиха тези вкусни питки със сирене.
Бързи , хрупкави от вън и пухкави от вътре.
Ако обичате комбинацията солено - сладко, след изпичане може да добавите малко медец и удоволствието е пълно!!!
Продукти за 7 питки
2 ч.ч.брашно
1/2 ч.ч. заквасена сметана
1/4 ч.ч. олио
1 яйце + един белтък( жълтъка е за намазване)
1 бакпулвер
1/2 ч.л. сол
сирене( количеството е според вашия вкус)
Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното с бакпулвера ,добавете солта,сметаната,олиото и яйцето. Разбъркайте всичко и замесете меко не лепкащо тесто.Ако е необходимо добавете още малко брашно. При мен не се наложи. Разделете тестото на 7-8 топки. Разплескайте всяка топка на дланта си и вътре сложете натрошено сиренце. Затворете топчето и леко оваляйте в дланите си да оформите правилна топчето. Сложете в тава с хартия за печене и ги покрийте за 10 мин с кърпа. Разбийте жълтъка и ги намажете ,по желание поръсете със сусам. Сложете в предварително загрята фурна и печете около 30 мин .
Да ви е сладко!
Бързи , хрупкави от вън и пухкави от вътре.
Ако обичате комбинацията солено - сладко, след изпичане може да добавите малко медец и удоволствието е пълно!!!
Продукти за 7 питки
2 ч.ч.брашно
1/2 ч.ч. заквасена сметана
1/4 ч.ч. олио
1 яйце + един белтък( жълтъка е за намазване)
1 бакпулвер
1/2 ч.л. сол
сирене( количеството е според вашия вкус)
Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното с бакпулвера ,добавете солта,сметаната,олиото и яйцето. Разбъркайте всичко и замесете меко не лепкащо тесто.Ако е необходимо добавете още малко брашно. При мен не се наложи. Разделете тестото на 7-8 топки. Разплескайте всяка топка на дланта си и вътре сложете натрошено сиренце. Затворете топчето и леко оваляйте в дланите си да оформите правилна топчето. Сложете в тава с хартия за печене и ги покрийте за 10 мин с кърпа. Разбийте жълтъка и ги намажете ,по желание поръсете със сусам. Сложете в предварително загрята фурна и печете около 30 мин .
Да ви е сладко!
Абонамент за:
Публикации (Atom)