сряда, 12 декември 2012 г.
ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ С БАХАР "РЕНИ"
Когато прочетете заглавието на сладкиша може малко да ви смути "бахар-а', но повярвайте ми и аз така реагирах като ми продиктуваха рецептата.Аз имах щастието да го опитам ,приготвен от едно прекрасно момиче - Рени, и много ми хареса вкуса,нещо по - различно, та запретнах ръкави и малко промених рецептата( това е нормално за мен:) ) Хрупкав от вън и сочен от вътре - заслужава си да се опита :)
Благодаря на Рейхан за рецептата.
Продукти;
3 яйца
1 1/2 ч.ч. захар ( става много сладко, може да намалите количеството)
1 ч.ч.олио
1ч.л. сода( аз я угасих в малко лимонов сок)
2 ч.ч. брашно( аз сложих 1 1/2 ч.ч.)
1/2 ч.ч. стафиди оваляни в брашно
5-6 ябълки
1/2 нарязани орехи ( по желание)
3-4 зърна бахар
1 ванилия
сока на 1/2 лимон
Начин на приготвяне
Обелете ябълките и ги нарежете на кубчета. Полейте ги със сока от лимона като отделите малко за содата. Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Добавете олиото, след това по малко от брашното, содата предврително разтворена в малко лимонов сок.Счукайте бахара в хаванче и го добавете към сместа,стафидите , ябълките и ванилията.Разбъркайте и изсипете в тава предварително покрита с хартия за печене. Сложете в предварително загрята на 170 градуса фурна и печете около 35-40 мин.
Насладете се на един невероятен вкус!
Абонамент за:
Публикации (Atom)