понеделник, 15 септември 2014 г.

СЛАДКИШ С БИСКВИТИ И КОНДЕНЗИРАНО МЛЯКО

Прекрасната почивка завърши със сватба в София, а не мога да ида при децата  без сладкиш. Понеже нямах компютър( бях го забравила на връщане от морето в София) реших да измисля нещо бързо и вкусно. Получи се !

Продукти:
300 гр. чаени бисквити
80 гр. масло
4жълтъка
1 кутия кондензирано мляко 395гр.
1/2 лимон
4 белтъка
6 с.л. захар
3 ябълки
1 шоколад със стафиди и лешници
 Начин на приготвяне:
Бисквитите се смилат и се добавя охладеното масло нарязано на парчета. Претриват се хубаво бисквитите да се получат трохи.Прехвърлят се в тавичка ( 20 - 30 см.) в която сте сложили хартия за печене. Притиснете хубаво с ръка да стане блат ,оформете борд около 2см.. Сложете в предварително загрята фурна на 180* и печете 10 мин.
През това време обелете ябълките и ги нарежете на кубчета,поръсете със сока от лимона за да не потъмнеят,разбийте жълтъците и ги смесете с кондензираното мляко.Белтъците разбийте с щипка сол на сняг, добавете лъжица по лъжица захарта.
Като извадите бисквитеният блат разпределете ябълките отгоре след това нарежете или начупете шоколада върху тях излейте крема с кондензираното мляко а от горе белтъчният крем.
Върнете във фурната за още 25 мин. Оставете сладкиша да изстине напълно и го нарежете на пастички.
 Р.Р На другият ден беше още по хубав!

Покривчицата  е подарък от моята приятелка Zi4e  при срещата ми с нея в Пловдив!
 Благодаря ти мила!















2 коментара:

  1. Здравейте,със сока от лимона се напръскват ябълките за да не потъмнеят.
    Благодаря за забележката ,пропуска е мой и вече е оправено. Хубав ден!

    ОтговорИзтриване