Сладкиша е по рецепта на Ваня Джорджевич
Сочно и вкусно!
Продукти
5 яйца
300 гр захар
170 мл олио
300 мл прясно мляко
360 гр брашно
1 бакпулвер
кората на един лимон
ванилия
За заливката
500 мл течна сметана
250 гр черен шоколад
Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта до побеляване.Добавете лимоновата кора ,ванилията,олиото.млякото,брашното смесено с бакпулвера,като след всеки продукт разбърквате.
Изсипете в тава с размери 35-28 предварително намазана и посипана с брашно.Печете в предварително загрята фурна на 170* за 20 - 25 минути.През това време загрейте сметаната до завиране и добавете към нея ситно нарязания шоколад.Разбъркайте до хомогенност.С дебела дръжка на бъркалка или нещо подобно направете дупки на разстояние в топлия сладкиш.Напълнете дупките с топлия ганаш.останалото изсипете върху сладкиша.
Охладете и се насладете!
Няма коментари:
Публикуване на коментар