вторник, 2 януари 2018 г.

СВИНСКИ ВРАТ В ЗЕЛЕВ ЛИСТ

Тези сармички приготвих за Коледа. Изпекох ги в гювеч за 2 часа.
Станаха божествени!

Продукти

1.5 свински врат
2 стръка праз
5-6 сухи чушки
1 зелка
зелев сок
олио
черен пипер

Начин на приготвяне
 Нарежете месото на пържоли около 2см , широки, след което ги нарежете на половина или разделете на три ако са много големи. Поръсете ги с черен пипер, Получените  правоъгълници запечатайте  от всички страни на тиган в малко мазнина .
Праз нарежете на ситно,чушките запечете на котлон или сух тиган,и ги нарежете на дребно.Запечете 4-5 с.л. олио и залейте праза и чушките.
В зелев лист сложете по една с,л, от сместа с праз и едно парче от месото.Загънете като сарма. наредете ги в глинен гювеч. Залейте ги със  зелев сок един пръст под нивото на сармите.
Сложете капака и сложете в студената фурна. Включете я на 200 * и оставете така 30 мин. след което намалете на180* още час и половина. Като мине времето за печене изключете фурната и оставете гювеча вътре.
ДОБЪР АПЕТИТ!!!


 ПИТКАТА С ПАРИЧКАТА








Няма коментари:

Публикуване на коментар