Тези сармички приготвих за Коледа. Изпекох ги в гювеч за 2 часа.
Станаха божествени!
Продукти
1.5 свински врат
2 стръка праз
5-6 сухи чушки
1 зелка
зелев сок
олио
черен пипер
Начин на приготвяне
Нарежете месото на пържоли около 2см , широки, след което ги нарежете на половина или разделете на три ако са много големи. Поръсете ги с черен пипер, Получените правоъгълници запечатайте от всички страни на тиган в малко мазнина .
Праз нарежете на ситно,чушките запечете на котлон или сух тиган,и ги нарежете на дребно.Запечете 4-5 с.л. олио и залейте праза и чушките.
В зелев лист сложете по една с,л, от сместа с праз и едно парче от месото.Загънете като сарма. наредете ги в глинен гювеч. Залейте ги със зелев сок един пръст под нивото на сармите.
Сложете капака и сложете в студената фурна. Включете я на 200 * и оставете така 30 мин. след което намалете на180* още час и половина. Като мине времето за печене изключете фурната и оставете гювеча вътре.
ДОБЪР АПЕТИТ!!!
ПИТКАТА С ПАРИЧКАТА
Няма коментари:
Публикуване на коментар