събота, 7 ноември 2015 г.

ЛЕПКАВИ КИФЛИЧКИ С ЯБЪЛКИ

Още щом видях снимката на Люси от http://lussisworldofartcraft.blogspot.bg/2014/10/sticky-apple-rolls.html на този разкош реших на момента че трябва да се приготвят.Изключително лесни за приготвяне.
Мога само да цитирам Люси "просто не е човешко колко е вкусно"

БЛАГОДАРЯ ТИ, МИЛО МОМИЧЕ!


Продукти
400 гр бутер тесто
3 ябълки
1 1/2 ч.ч. захар ( става много сладко, аз бих намалила  на 1 ч.ч.,но половинката каза че така е добре)
200 гр масло
1 1/2 ч.ч. Спрайт или Севън ъп
1 чл. канела
ванилия

Начин на приготвяне

Обелете ябълките и ги нарежете на половинки след това всяка половинка на четири.
Леко разточете тестото и го разделете надве по дължина след това го разделете на триъгълници


В широката част на триъгълника сложете по парче ябълка и навийте на кифличка.


В намаслена с масло тава наредете кифличките.

Разтопете маслото ,сложете захарта и бъркайте докато се разтопи и леко се сгъсти, добавете канелата и ванилията..Аз леко обърках нещата,сложих заедно маслото и захарта и тя започна да се карамелизира,намалих котлона и бърках да не загори така от "дефекта стана ефекта" Получи се гъсто карамелено масло което придаде страхотен аромат на кифличките.
Полейте кифличките със това масло и около тях.
Сипете безалкохолната напитка около кифлите не върху тях

Печете в предварително загрята фурна на 180*  за около 40-45 мин или до сгъстяване на соса.

При мен остана доста сос,с което нещо ще спретна тези дни.

 Да ви е сладко!











2 коментара:

  1. Чудни са станали :) И аз често получавам "карамелизирани", а не лепкави кифлички ;) :)

    А дали направихте нещо с останалият сос? Толкова е много и така страхотно ухае !!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте,и при мен остана доста сос,сложих го в тавичка ,нарязах ябълки и круши на филийки сложих бутер тесто като леко подпъхнах краищата и запекох.След като се опече го обърнах ,плодовете да са отгоре и соса попи в тестото. За съжаление не можах да снимам.
      Хубав ден ви желая!

      Изтриване