Прекрасна вечеря за специални гости или хубав повод.
Продукти
10 вратни пържоли без кост
2 глави червен лук
За маринатата
50 мл. соев сос
50 мл.олио
50 мл.червено вино
кимион
мащерка ( хубаво е да е прясна)
черен пипер
1 с.л. мед
конец за връзване
Начин на приготвяне
Всички съставки за марината се смесват и се заливат пържолите.Оставят се да престоят 3-4 часа ( дори и цяло денонощие).
Лука се нарязва на щайби.
Приготвя се конеца за връзването на месото.
Пържолите се редят една върху друга като между тях се слагат щайби лук.
Връзват се със конеца и се слагат в гювеч,заливат се със марината ,слага се фолио или капак и се пече на 180 * за 2 часа. Махнете фолиото ,полейте със отделеният сос и оставете да се запекат ,да получат красив загар.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар