Едно време ги хапвахме всяка сряда в работническите столови. Сега нещо ги позабравихме а са толкова вкусни.Аз реших да ги пека а не да се пържат ...по -здравословно :)
Продукти:
0,500гр рибено филе,моето беше от тостолоб
2 сварени картофа
1 глава лук
2 яйца
2 печени чушки
сол
черен пипер,девисил
3-4 с.л.олио
Начин на приготвяне:
Почистете рибата ако някъде има костици и смелете в чопър. Лука нарежете на дребно,чушките на кубчета а картофа намачкайте,добавете и яйцата. Смесете всички продукти,сложете сол и черен пипер и оформете кюфтетата. В тава сложете хартия за печене,намаслете с олиото и наредете кюфтетата.Печете в предварително загрята фурна на 180* до зачервяване.Може да гарнирате със всякаква салата.
Добър апетит!
Много апетитно изглеждат, печени на фурна Елза!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря ,Жани! Ако се пържат поемат повече олио и са по- мазнички,а така са лекички и вкусни! Хубав ден!
Изтриване