вторник, 5 януари 2021 г.

По различен Браунис

Рецептата е на моята приятелка Зиче ! Благодаря мила моя!

Може да се ползва стар козунак,остатъци от кекс,блатове за торта(аз ползвах купешки блатове бяха ми останали от обткантването на една торта,която покрих с фондан).

Получи се много хубав сладкиш!

Дори направих доза и половина за да оползотворя блатовете.

Продукти

1/3 ч.ч разтопено масло

3ч.ч смлени трохи

6 с.л.какао

1 бакпулвер

1 ч.ч.смлени орехи

2 яйца 

2 с.л.заквасена сметана или гъсто кисело мляко 

3/4 ч.ч.захар 

Ванилия или аромат по избор

Глазура 

Аз използвах течен шоколад 150 гр.

Може да разтопите на водна баня млечен или черен шоколад с малко олио.

Начин на приготвяне 

Смелете на блендер блатовете или козунака.Смесете ги със какаото.бакпулвера ,орехите ,захарта и ванилията.

Разбийте яйцата със заквасена сметана и разтопеното масло,аз го направих в блендера.

Изсипете течните съставки в сухите и разбъркайте до хомогенност. Получава се гъста смес.Разпределете в тавичка с размери 20-20 см.с хартия за печене.Изпечете в предварително загрята фурна на 180* за 25-20 мин.

Оставете да се охлади напълно и залейте с глазурата(аз го почнах преди да го залея,беше ми интересно какъв вкус има)

Да ви е сладко!

























Няма коментари:

Публикуване на коментар