неделя, 29 септември 2019 г.

ГРЪЦКИ СЛАДКИШ "БУГАЦА СЕРРЕС"


Бърз, лесен, много вкусен
Благодаря на Катерина Сиври за споделената рецепта
Продукти:
1 пакет кори за баница

200 гр ситен грис

300 гр захар

1 1/2 литър прясно мляко

щипка сол

2 ванилии

2 супени лъжици масло

Начин на приготвяне:

Първо сваряваме крема. В тенджерка слагаме прясното мляко, гриса, захарта и ванилията. Варим до сгъстяване, като бъркаме постоянно, за да не залепне на дъното, след което махаме от котлона и добавяме маслото. Покриваме със кухненско стреч фолио за да не получи коричка и оставяме да поизстине.

Разделяме корите на две и започваме да нареждаме в тавата първата половина като мажем всяка с разтопено масло /по-добре тавата да е правоъгълна/. Слагаме крема и подреждаме втората половина от корите. Нарязваме на парчета и печем на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 45 минути.

При сервиране поръсваме добре с пудра захар и канела.







Няма коментари:

Публикуване на коментар