неделя, 25 февруари 2018 г.

СЛАДКИШ "КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТА"

Не очаквах, че от нищо и никакви продукти ще се получи тази фантазия.
Причината за този сладкиш са едни фурми които бяха останали а не ми се хвърляха.
Уверявам ви че е нещо много вкусно,сочно просто мечта.
Източник:тук
Продукти




1 ч.(дори и малко повече) фурми
1 ч. вода
1 ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
1/2 ч. олио
1 ч. захар (може по-малко,който не обича прекалено сладко)
1 яйце
ванилия
1/2 ч. наситно нарязани, но не смлени орехи 

.
 За заливката
 1/3 ч. масло
1/2 ч кафява захар
 4-5 с.л.  мляко 
1 пакетче кокосови стърготини


Начин на приготвяне

Яйцето се разбива със захарта за кратко,добавя се олиото,водата,брашното с бакпулвера. Накрая ванилята и орехите.
Фурмите се сваряват 2-3 минутки. 

Нарязват се с нож и се смесват с тестото. Тестото се получава доста течно. Излива се във форма( моята беше с диаметър 24 см.)  върху хартия и се пече в предварително загрята фурна  на 180 градуса 30-40 мин.
Получения сладкиш е много мек, влажен. Можете да го извадите от формата след изстиване, защото в противен случай ще се счупи (прекалено е мек). 
 Като изстине го залейте с кокосовата смес която приготвяте по следния начин в купа сложете млякото ,захарта и маслото. Сварете до стопяването на маслото и захарта. Махнете от котлона и добавете кокоса. Оставете за малко да поизстине и я нанесете върху изстиналият сладкиш.

Да ви е сладко!










Няма коментари:

Публикуване на коментар