сряда, 19 октомври 2016 г.

СОЛЕНКИ А ЛА ЙОЛИ

Благодаря ти Йоли за невероятните соленки!
Приготвих ги за РД на сина ми ЗДРАВКО и всички в работата му са били възхитени!
Много лесни и адски вкусни!

Продукти
масло
крема сирене или извара
брашно
сол 
микс от семена
1 яйце

Точни количества няма ,съотношението е 1:1:1 т.е. колко крема сирене толкова масло и брашно.
Аз използвах 250 гр меко масло,250 гр извара, 250 гр брашно и 1.ч.л. сол.
Разбивате маслото със крема сиренето или изварата и добавяте брашното със солта.
Получава се меко лепкаво тесто. Увийте го в стреч фолио  и приберете в хладилник за няколко часа. В моя случай около 4-5 часа. Може да го замесите вечерта и на сутринта да ги печете.
Покрийте тава с хартия за печене и загрейте фурната на 170*. От тестото оформете топчета с големина на орех.
Потопете всяка соленка в разбитото яйце и оваляйте в семена.Наредете ги в тавата и ги изпечете за около 20-25 минути. Непременно ги оставете да изстинат преди да ги хапнете.
Да ви е сладко! 








Няма коментари:

Публикуване на коментар