вторник, 23 август 2016 г.

ЛИМОНОВ ПАЙ

Прекрасно! Изключително вкусно и свежо!
Горещо ви го препоръчвам!

Продукти за блата
350 гр бисквити( аз комбинирах чаени и обикновени "Детство мое"
175 гр масло

За крема
6 жълтъка
сока от 3 лайма
сока от1 голям лимон
2 кутии кондензирано мляко 

за втория крем
6 белтъка
4-5 с.л. захар
или 100-150 гр сметана


Начин на приготвяне

Смелете бисквитите в блендер,разтопете маслото и го добавете към тях.
Размесете сместа и я изсипете във форма за торта със свалящи се страни в която сте сложили хартия за печене.
Оформете блат и борд висок около 2 см.
Сложете формата с блата във фризера докато направите крема.

Разбийте яйцата с миксер,добавете сока от лимоните и кондензираното мляко.
Изсипете сместа върху охладения блат .
Печете в предварително загрята фурна на 180* за 12-15мин.
През това време разбийте белтъците със щипка сол на сняг. Добавете постепенно захарта.
Нанесете белтъчния крем върху горещия пай и върнете във фурната като дигнете скарата и намалите градусите на 100*.Печете до красив загар или още 10 -15 мин.
Можете вместо белтъци да оставите пая да изстине и да разбиете сметаната и да я нанесете отгоре без да запичате повторно.
Да ви е сладко!













Няма коментари:

Публикуване на коментар