Каквото и да кажа ще е малко.
Горещо ви го препоръчвам!
Тесто
270 гр брашно
60 гр захар
100 гр масло
1 с.л. бакпулвер
4 жълтъка
Крем
500 мл. прясно мляко
80 гр пудинг ванилия
100-120 гр захар
1 яйце
ванилия
100 гр масло
За белтъчния сняг
4 белтъка
120 гр захар
1 ч.л. нишесте
1/2 ч.ч. едро нарязани орехи
Още
замразени плодове 300гр. ягоди,череши,или каквото имате
Начин на приготвяне
Почваме от крема -сложете около 300 мл.от млякото да заври, а в останалото разтворете пудинга , захарта и яйцето .При непрекъснато бъркане добавете пудинга към врящото мляко.
Сварете гъст ,гладък крем. Оставете да изстине напълно,като го покриете с фолио за свежо съхранение за да не хване коричка.
Сложете пресятото брашното с бакпулвера в купа ,добавете захарта и нарежете студеното масло на кубчета. Претрийте с ръка да стане на трохи. Прибавете жълтъците и съберете всичко на топка,ако е трудно добавете 1 с.л. вода.
В правоъгълна тава с размери 20-30см или 25-30 см сложете хартия за печене и разстелете тестото .
Върху него разпределете плодовете.
Разбийте белтъците със щипка сол на сняг, добавете постепенно захарта нишестето и бъркайте до разтопяването и.
Нанесете равномерно белтъчният сняг върху плодовете поръсете орехите.
Сложете тавата в предварително загрята фурна на 180* и печете за 40 мин. Ако видите ,че белтъка почва да загаря сложете отгоре хартия
или фолио.
Оставете блата да изстине напълно и го разрежете на две еднакви парчета.
Разбийте маслото и към него добавяте лъжица по лъжица от изстиналият ванилов пудинг, като бъркате непрекъснато с миксер.
Нанесете крема върху едната платка,изравнете и сложете отгоре другата.
Оставете сладкиша за 2-3 часа в хладилник.
Да ви е сладко!
Кога се слага нишестето в белтъчния сняг?
ОтговорИзтриване