В краен случай се получи вкусно китайско ястие с допълнение от мен на карамелизирани моркови.
БЛАГОДАРЯ ТИ МАГИ !
Продукти
2 пилешки филета ( 2 пеперуди)
За соса
5-6 с.л. тъмен соев сос
3 с.л натурално нишесте
2 с.л. червен пипер ( ако обичате пикантно,сложете 2 с.л. сладък и 1 с.л. лют)
2 с.л. мед
сока от един лимон
3 с.л. сусам
150 мл. вода
олио
.2 моркова
1 с.л. мед
Начин на приготвяне:
Нарежете филето на кубчета.
В сух тиган сложете сусама и запечете при непрекъснато бъркане до златисто.
Прехвърлете го в купа ще ни трябва за накрая.
В купа смесете съставките за соса ,трябва да получите гладка хомогенна каша. Опитайте за да прецените дали е сладко кисел или трябва да добавите нещо.
Сипете 5-6 с.л. олио в тигана и сложете парчетата месо ,аз ги изпържих на два пъти за да не са едно върху друго. Пържете кубчетата месо от едната страна докато остане малко розово от горе след това ги обърнете от другата страна.Като добият златист загар ги махнете и изпържете и останалото месо.Ако е необходимо добавете още малко олио.
Нарежете морковите на пръчици,объркайте ги със супена лъжица мед и ги изпържете за 3-4 мин в тигана след като сте махнали месото.Когато морковите са готови върнете месото в тигана и залейте с приготвения сос.Бъркайте плавно за да може всяко парче месо да се потопи в соса .Оставете да поври около 3-4 мин.Добавете сусама и разбъркайте.
Невероятно вкусно ястие!
ДОБЪР АПЕТИТ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар