С наличните гъби и сметана исках да направя нещо по различно и реших да ги скрия в кори за баница. Получи се много вкусно и сочно ястие. Става голяма баница така ,че ако сте по- малко хора намалете количеството на продуктите наполовина.
Опитайте , няма да съжалявате!
Продукти
400 гр кори за баница
0,500 кг гъби
2 големи глави червен лук
0,200 кг филе,колбас или шунка
2 с.л. брашно
400 гр заквасена сметана ( половината за пълнежа а другата за заливка)
1/2 ч.ч вода
4 яйца
100 мл. прясно мляко
сол
мащерка
олио
Начин на приготвяне
Нарежете гъбите и в 3-4 с,л, олио ги запържете.
През това време нарежете лука на полумесеци а филето на кубчета.
Добавете ги при гъбите.
Като поомекне лука добавете брашното и бъркайте,сипете водата.
Оставете за 1-2 минути да поври и добавете половината от сметаната и оставете да поври до сгъстяване. Тук е момента да посолим и да сложим и мащерката.
Оставете малко да изстине и почваме да редим баницата.
Слагаме 1 кора намазваме с четка с олио и налагаме другата кора ,намазваме и налагаме и третата кора. Върху нея разпределяме 1/4 от гъбената смес ( както ще видите от снимките при мен са 5 рула ,но едното е със сирене по желание на домочадието, иначе сместа от гъби идеално стига за 4 рула).
Навиваме на руло и слагаме в намаслена и поръсена с галета тава.
Така процедираме със всичките кори.
Разбиваме 4 яйца добавяме останалата заквасемна сметана и прясното мляко и щипка сол.
Заливаме баницата и печем в предварително загрята фурна на 180* около 40 -50 мин.
Оставете да "си обиколи нивата" и се насладете.
Тук е вече изстинала, но и така е вкусна
Няма коментари:
Публикуване на коментар