Количеството на продуктите зависи от порциите( приготвих повече -заминаха за столицата)
Продукти за 5 порции
5 свински или пилешки пържоли
1 кг. картофи
3-4 глави червен лук (средна големина)
1 патладжана
10 бр. месести чушки
4-5 домата
2-3 скилидки чесън
магданоз,сол щипка захар
Начин на приготвяне
Изпечете пържолите на фурна,тиган или скара( аз ги пека на фурна за да мога да върша другите неща)
Нарежете патладжана на филийки , посолете и го сложете в гевгир за да се отцеди горчивият сок.
Изпечете чушките и ги обелете.Обелете картофите и ги нарежете за пържене.
Доматите настържете на ренде или в чопър. Нарежете лука на шайби.
Направихме заготовка на продуктите а сега почваме самото приготвяне
Изпечените пържоли нареждаме в тава ( да е по дълбока) върху тях слагаме от нарязаният лук( тези който не го обичат могат да го пропуснат)
Изпържваме патладжана и го слагаме на хартия за печене за да се отцеди мазнината.
Изпържете картофите и ги слагайте направо върху месото. Сложете отгоре шайби лук.
Върху картофите наредете шайбите патладжан.
Сложете пак шайби лук.
Върху патладжана наредете чушките.
Изпържете доматите до сгъстяване сложете сол и щипка захар ,като махнете от котлона нарежете вътре магданоза и чесъна.
Залейте ястието с доматите и оставете около 30 мин. да престои .
Сервирайте и се насладете .
Няма коментари:
Публикуване на коментар