Продукти:
3ч.ч. брашно
1 1/2ч.ч. захар
1 1/2 студена вода
2 ч.л. сода
2 ч.л. оцет
1/2 ч.л.сол
1 ч.ч. олио
1/2 ч,ч.какао
ванилия
За заливка:
1 1/2 ч.ч. вода
2 с.л. нишесте
1/2 ч.ч. захар
3 ч.л. какао
Начин на приготвяне:
В съд смесете сухите съставки.Добавете мокрите (водата,оцета и олиото).Разбъркайте до хомогенна смес.Излейте в тавичка с размери 26-28 см. в която сте сложили хартия за печене.
Печете в предварително загрята фурна на 170* 25-30 мин.
През това време сварете заливката като размиете в малко вода нишестето и захарта.Другата част от водата сложете да заври и на тънка струйка добавете нишестето . Сварете крема.Оставете малко да поизстине и залейте сладкиша. Оставете да изстине напълно и се насладете.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар