Видях тази баница в сръбски сайт,coolinarika беше ми много интересен какъв ще е вкуса.
Много от вас ще кажат мм... каква ще да е таз баница е аз ще ви кажа- страхотна.
Ако не знаете .че има тиквичка и картоф ,трудно ще познаете. Много лека и вкусна, както топла така и и студена.
Опитайте ,няма да съжалявате!
Продукти:
1 пакет кори за баница 400 гр ,аз ползвах финни БЕЛА
1 средно голяма тиквичка
2 картофа
1 кофичка заквасена сметана 400 гр.
сол
копър
олио около 50 мл. не повече
Начин на приготвяне
Измийте и обелете тиквичката и картофите.
Настържете ги на ренде би посолете. Оставете ги около 10 мин . Изстискайте леко настъргания зеленчук и изхвърлете отделеният сок.
Добавете още малко сол ,копъра и сметаната ,като отделите от нея 3-4 супени лъжици.
Разбъркайте до хомогенност .
Вземете една кора и леко я намаслете с четка,сложете втора отгоре,намаслете и сложете и третата кора.
Нанесете 1/4 от сместа върху корта и навийте ,сложете я в намаслена тава. Така процедираме и с останалите кори. Получават се четири рула.
След като сме ги навили, леко с четката ги намаслете,разбъркайте отделената сметана със малко солчица и намажете рулата.
Сложете баницата в предварително загрята фурна на 180* за 40 -45 мин или до хубав загар. Сипете чаша студена бира и се насладете.
Да ви е сладко!
вторник, 19 юли 2016 г.
сряда, 13 юли 2016 г.
TОРТА ЗА КАЛОЯН
Това е тортата която приготвих с много любов за първата годинка на моя внук Калоян.
Да е жив и здрав ,щастлив и усмихнат!
От вътре тортата е "МИЛКА" ,много шоколад и крем,орехови блатове.
Божествена!
Рецептата за тортата е тук
Да е жив и здрав ,щастлив и усмихнат!
От вътре тортата е "МИЛКА" ,много шоколад и крем,орехови блатове.
Божествена!
Рецептата за тортата е тук
ДОМАШНИ БОНБОНИ
Тези бонбони приготвих за първия рожден ден на моя внук Калоян.
Тортата ще бъде публикувана по-късно.
Честит рожден ден ,слънчице!
Нека радостта в очите ти не стихва!
Да си здрав , палав, и усмихнат!
Бъди наша гордост!
Продукти
175 гр чаени бисквити
100 гр запечени орехи
125 гр масло
6 с.л. захар
1 ч.ч. кафе еспресо
100 гр шоколад
1 ч.л. уиски
по - желание може да сложите и сушени кайсии нарязани на дребно
кокос,какао или смлени орехи за овалване
може и разтопен шоколад
Начин на приготвяне
Смелете бисквитите и орехите в блендер. В горещото кафе сложете захарта ,маслото и шоколада ,сложете съда със сместа на котлона и загрейте докато се разтопи и стане хомогенна . Излейте я върху бисквитите и орехите. Добавете уискито и бъркайте. Приберете в хладилник за около 2 часа докато стегне.
Оформете топчета и ги овалвайте в кокос или какао.
Сложете ги в хладилник да стегнат.
Да ви е сладко!
Тортата ще бъде публикувана по-късно.
Честит рожден ден ,слънчице!
Нека радостта в очите ти не стихва!
Да си здрав , палав, и усмихнат!
Бъди наша гордост!
Продукти
175 гр чаени бисквити
100 гр запечени орехи
125 гр масло
6 с.л. захар
1 ч.ч. кафе еспресо
100 гр шоколад
1 ч.л. уиски
по - желание може да сложите и сушени кайсии нарязани на дребно
кокос,какао или смлени орехи за овалване
може и разтопен шоколад
Начин на приготвяне
Смелете бисквитите и орехите в блендер. В горещото кафе сложете захарта ,маслото и шоколада ,сложете съда със сместа на котлона и загрейте докато се разтопи и стане хомогенна . Излейте я върху бисквитите и орехите. Добавете уискито и бъркайте. Приберете в хладилник за около 2 часа докато стегне.
Оформете топчета и ги овалвайте в кокос или какао.
Сложете ги в хладилник да стегнат.
Да ви е сладко!
Абонамент за:
Публикации (Atom)