неделя, 7 октомври 2012 г.

ПАТЛАДЖАНЕНИ ЛОДКИ СЪС СИРЕНЦЕ




Бързо и много вкусно!!!

Продукти:

2 патладжана
200 гр сирене
4 - 5 скилидки чесън
копър
зехтин или олио

Приготвяне:

Нарежете патладжана на половинки,посолете и оставете за около 15 мин да се отцеди  горчивият сок.Изплакнете и ги наредете в тавичка.Печете в загрята фурна  на 180 градуса около 15 мин.Извадете и с нож леко нарежете меката част на кубчета като внимавате да не срежете и кората.Разпределете натрошеното сирене и върнете обратно във фурната за още 15 мин..
Счукайте чесъна със копъра и добавете 4-5 лъж. олио или зехтин.
Наслаждавайте се на това чудесно предястие с чаша бира!!!




ПРАЗНИЧНО РУЛО

Реших да правя руло "СТЕФАНИ" , но яйцата вътре ми стоят сухи:( затова реших да направя омлет и да го завия в каймата.
Нарекох го "Празнично" защото чаках децата да се приберат,а тогава за мен е празник:)))

Продукти:
1 кг кайма
2 глави лук
2 филийки накиснат хляб
2-3 скилидки чесън
2 яйца
подправки по избор

За пълнежа
3 сурови наденички
100гр. сварен грах
2 моркова
100гр. кашкавал
50 гр топено сирене

За омлета
3 яйца
магданоз
по 1 червена и зелена чушка
щипка сол

Приготвяне:
 Първо направете омлета, като разбиете яйцата добавете нарязаните магданоз и чушки.В тиган за палачинки, изпържете 3 тънки омлета.


Объркайте каймата с лука,хляба,яйцата и подправките.Нарежете морковите.кашкавала и топеното сирене на кубчета.





Разстелете каймата върху намаслена хартия.



Разпределете омлетите върху каймата.

Наредете наденичките.

Две бяха малко три много, но по-добре повече:))
Разпределете грахта и морковите.

Добавете  кашкавала  и топеното сирене.


С помоща на хартията навийте рулото.

Сложете в загрята фурна на 180 градуса и печете около 1 час или до зачервяване.

За съжаление другите ми снимки станаха много лоши , но ще ви ги покажа.





сряда, 3 октомври 2012 г.

БОБ - БЮРЕК В ГЮВЕЧЕ

Вкусно и бързо!Не ви давам точния грамаж на продуктите защото всичко е по ваш избор:)))


Продукти:

сварен боб
чушки
червен лук
домати
кори за баница
колбас или пушено месо
яйца( по желание)
червен пипер,и подправки по желание

Начин на приготвяне:

Изпържете нарязаният лук и чушки добавете смлените или нарязани домати.Добавете червеният пипер, свареният боб и подправките. Пригответе гювечетата като ги намажете с олио и сложете по две кори които да висят от вън.Изсипете малко от бобената смес, наредете от нарязаният колбас или месо и пак от сместа, Най отгоре чукнете по едно яйце( по желание).Завийте с корите.Намажете с малко вода и печете в предварително загрята фурна около 30 мин или до зачервяване.