четвъртък, 26 юли 2012 г.

ПЪЛНЕНИ ДОМАТИ

Тази рецепта видях от един виртуоз в кухнята Веси  Казакова.
Много бързи,вкусни и ефектни!
Благодаря за хубавата рецепта!!!

Продукти:

Всичко е по ваш избор т.е. вие решавате колко и какво да сложите.
домати
салам или филе
сиренце
кашкавал
яйца
олио
Начин на приготвяне:
Отрежете капачетата на доматите и с чаена лъжичка внимателно издълбайте вътрешността без да пробивате стените.Осолете малко вътрешността на доматите и капнете по мъничко олио.Сложете на дъното парченце филе или каквото предпочитате  след това сиренце, кашкавал.Най отгоре чукнете по едно яйце.
Печете в микровълнова фурна за около 3-4 мин.

С НОЖ ИЛИ ВИЛИЦА ЛЕКО  ПРОБИЙТЕ ЖЪЛТЪКА ПРЕДИ ДА ГИ СЛОЖИТЕ В МФ





сряда, 25 юли 2012 г.

ПАЛАЧИНКОВА ТОРТА

За палачинките няма да ви пиша рецепта поради простата причина че не мога да ви напиша точният грамаж на продуктите.
Всичко слагам на "око"
Разбивам яйца, добавям брашно ,щипка сол,и газирана вода или някаква газирана напитка.
Изпекох 7 палачинки.

Продукти за крема:

400 гр заквасена сметана
250 мл течна сметана
100 гр бял шоколад
4-5 лъж. захар( на вкус)
1 1/2 пакетчета желатин

За желатиновият блат
1 компот от ягоди или друг плод( може и пресни плодове но с това разполагах в момента)
1 пакетче желатин

За украса
1 кутия крем сладолед на прах

Начин на приготвяне:
Загрейте течната сметана до завиране.Сложете в нея начупения шоколад и бъркайте до пълното му разтапяне.Оставете да изстине малко.Желатина разтворете в малко вода да набъбне и го разтопете на водна баня до пълното му разтваряне.
Заквасената сметана разбъркайте със захарта и я смесете с течната сметана.Добавете желатина.
Оставете да стегне малко.
Във форма за торта със свалящ се ринг,сложете една палачинка,крем и така редувате докато свършат.Накрая завършвате с крем.
Оставете в хладилник за 30 мин да стегне.
Наредете плодовете от компота върху тортата а сока загрейте.Добавете разтвореният желатин в малко  вода в горещия сок.Оставете да желира малко и го излейте върху плодовете.
За украса разбих 1 кутия крем сладолед по указанието на опаковката и намазах тортата, като  с лъжица изтеглях нагоре , за да се получат  пламъци.









вторник, 24 юли 2012 г.

ПАТЛАДЖАНЕНИ РУЛЦА

 Ето още едно ястие приготвено от моите деца Инна и Ивайло.
Май трябваше да направя семеен блог:)))))

Продукти:

2 патладжана
200 гр шунка
200 гр. кашкавал
галета

За соса:
4-5 опечени чушки
5-6 домата
2-3 скилидки чесън
магданоз
босилек
малко олио

Начин на приготвяне:

Патладжана се нарязва на тънки филийки.Запичат се на грил тиган или на тефлонов с много малко мазнина.
Шунката  се нарязва на ленти колкото са широки патладжанените филийки.
Кашкавала на по тънки ленти.


 Галета в случая е домашно приготвена ,като  се  наронят няколко филии стар хляб и трохите се запекат леко на сух тиган. Леко я начукайте като изстине.Настържете на ситното ренде малко кашкавал в нея.


 Навийте рулото от патладжана.

 Оваляйте всяко едно руло в галетата и кашкавала.
 Наредете ги в тава върху намаслена хартия.


Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 мин.

 


За соса нарежете доматите на дребни кубчета и ги запържете в малко олио до сгъстяване.
Опечените чушки накъсайте на ивици и добавете към готовите домати.
Скълцайте чесъна със малко сол  и магданоз  и смесете с доматите и чушките.
По желание  поръсете с пресен босилек.






Чудесна добавка към ястието е  бяло саламурено сирене.


Дори папагала Пупи чака с нетърпение да го поканят на вечеря:)))