Продукти:
3 яйца
1 с.л. шоколадов пудинг
120 гр. кафява захар
50 гр.какао
50 гр масло
1/2 пакетче бакпулвер
200 гр. натурален шоколад
150 мл.фанта портокал
2 с.л. настъргана портокалова кора
За сиропиране:
200мл. фанта портокал
За глазура:
1 пакетче крема сирене
4-5 л. заквасена сметана
пудра захар на вкус
Глазурата е по желание,може да се поръси и само с пудра захар.
Начин на приготвяне:
Шоколада и маслото разтопете на водна баня и оставете да се охлади.
Яйцата и захарта разбийте до получаване на пухкава смес.
Добавете шоколадовата смес и разбъркайте до хомогенизиране.
Смесете брашното,бакпулвера, какаото,пудинга и постепенно ги добавите към яйчената смес като бъркате с дървена шпатула.
Добавете фантата и портокаловата кора.Разбърквайте леко до получаването на гладка смес.
Изсипете в тава ( правоъгълна с размери около 24-15 или кръгла с диаметър 24 см.) предварително покрита с хартия. Печете в предварително загрята на 180 гр. фурна около 40 мин.
Оставете да сладкиша да изстине. Загрейте леко ( да не завира) фантата и сиропирайте.
За глазурата разбийте крема сиренето със пудрата захар предварително пресята ( 3-4 лъж.) добавете сметаната.
Трябва да се получи гладък крем.Украсете!!!
Препоръка: блата е подходящ и за торти!
Няма коментари:
Публикуване на коментар