вторник, 21 февруари 2012 г.

РОШКОВЦИ

Такива сладки не бях яла - НЕВЕРОЯТНИ! Горещо ви ги препоръчвам!



За тестото:

200 гр мас ( може да се замени с масло)
350 гр брашно
150 гр. захар
1 яйце
2 жълтъка
кора от лимон или портокал
2 ванилии
150 гр млени орехи
2 белтъка
 щипка сол

Начин на приготвяне:

Разстопете мастта и смесете със захарта,яйцето ,жълтъците,ванилията,настърганата кора .щипка сол и брашното.Замесете меко тесто и го оставете в хладилник поне 1 час.След това оформете топчета колкото малък орех . Оваляйте топчетата в неразбития белтък и после в орехите.Наредете в тава върху хартия за печене.Печете в загрята фурна на 180 градуса 20 мин.
Оставете да изстинат.След това ги слепете с нутела или мармалад.




1 коментар:

  1. В момента правя сладките.Не се стърпях и ги опитах още топли от първата тава.Действително много вкусни.Благодаря Елза за споделената рецепта!!!

    ОтговорИзтриване