четвъртък, 9 февруари 2012 г.

ЙОГУРТ ТОРТА

Продукти:
2 кофички кисело мляко 4.5 %
1 компот от ягоди  или някакъв друг                                            
1/2 степ портокал
50 гр. разтопен шоколад
3 пакетчета желатин
захар на вкус

Приготвяне:
Загряваме компота и в него разтваряме желатина накиснат с 3-4 л. вода.
Изсипваме го във форма в случая кексова която предварително сме намокрили. Оставяме в хладилник да стегне.
Едната кофичка разбиваме със степчето и захар на вкус. Желатина разтваряме с 3-4 л. вода да набъбне. Слагаме го на водна баня да се разтвори и го добавяме към млякото.
Изсипваме върху желирания компот като леко надраскваме с вилица повърхността.
Слагаме пак в хладилника да стегне
Другата  кофичка кисело мляко разбиваме с разтопения шоколад, малко захар и желатина разтворен по същия начин.
Изсипваме го върху жълтата смес като пак надраскваме повърхността
Забележка: Млякото не трябва да е студено за да не се пресече желатина.
Оставяме го да стегне.
Преди обръщане го поставяме в съд с гореща вода за 1 мин.






Няма коментари:

Публикуване на коментар