сряда, 1 февруари 2012 г.

ТОРТА ЧЕРНА РОЗА



Продукти за тестото:
600 гр. брашно
100 гр. маргарин
1/3 ч.ч. захар
1 яйце
1 с.л. бакпулвер
1 ч. л. сода бикарбонат
200 мл. мляко

 За маковия крем:
200гр.маково семе
250 гр. захар 200гр. брашно 1 ч.л. бакпулвер
100гр. разтопен маргарин
200мл. топло мляко 2 ванилии
 лимонова кора

За ваниловия крем:
1 1/2 пряно мляко
3 пакета ванилов пудинг
250 гр. маргарин
сварява се млякото с пудинга и  се добавя маргарина

 Приготвяне: Замества се меко тесто от продуктите и се оставя 10 мин да постои. Разделя се на 6 топки и върху хартия за печене  с размери 25-35см. се разточват първо две кори( по отделно) и се пекат на 180 градуса до зачервяване.Изпичането става  много бързо затова ги наблюдавяйте. След това пак на хартия с размери 20 -35 посипана с брашно се разточват една по една останалите 4 кори, като всяка се маже с предварително приготвения маков крем и се навива на руло. Четирите рула се пекат едновременно на 170 около 30 мин.След като изстинат слага се едната кора изсипва се 1/3 от крема слагат се рулата ,крем другата кора, и пак крем.ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ ПОНЕ ДВА ДНИ ПО РАНО ЗА ДА ОМЕКНАТ КОРИТЕ!

 Да вие сладко!!!!
Извинявам се за лошото качество на снимките ,но тази торта я правих за рождения ми ден и снимах в работата ! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар