http://rummylicious.blogspot.com/2010/07/blog-post_11.html
Продукти за тестото:
1 и 1/4 ч.ч брашно
1 белтък
1 ч.ч прясно мляко
около 1/2 ч.ч вода
щипка сол
Продукти за кюфтенцата:
300 гр кайма
1 глава лук (средно голяма)
3 с.л. галета
1 с.л. Уорчестершир сос (може да се ползва и соев сос но вкуса е различен)
1 яйце
сол, черен пипер, магданоз и чубрица
малко олио
И още:
10-12 метални формички за мъфини
олио за подмазване на формичките
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 220 С . Подмажете формичките за мъфини с олио.
Нарежете лука на ситно . Поставете в купа каймата нарязания лук, галетата, яйцето, соса и
подправките и омесете добре. От получената смес направете малки кръгли
кюфтенца, сложете ги във формичките за мъфини и ги запечете във фурната
за 10 минути.
През това време пригответе тестото. В подходящ съд поставете
пресятото брашно, прибавете белтъка, солта и млякото и разбийте с телена
бъркалка или миксер. При непрекъснато бъркане, започнете да добавяте
вода докато получите еднородно, негъсто тесто. Тестото трябва да бъде с
консистенцията на палачинково тесто.
Извадете от фурната формичките със запечените кюфтенца. Не е
необходимо да ги изваждате от формичките, но проверете да не са
залепнали отдолу. Ако това се е случило - отлепете ги. Внимателно налейте от тестото във формичките, така че всяко кюфтенце да
бъде обиколено от кръгче тесто. Не покривайте целите кюфтенца с тестото.
Около 1/3 от височината им трябва да остане над нивото му. Върнете във
фурната и печете още 25-30 минути до зачервяване..
Сервирайте горещи, със зеленчуци според сезона.
Няма коментари:
Публикуване на коментар