понеделник, 13 февруари 2012 г.

ПЪЛНЕН ШАРАН

Това е също произведение на децата ми,приготвено с много желание и любов


                                                                                                               
Продукти:
1 шаран около 2-2 1/2кг.
2 - 3 глави лук
100гр. орехи
200 гр гъби
5-6 картофа
2-3 домата от консерва
девисил,черен пипер може и други по ваше желание
лимон
100мл. олио
Начин на приготвяне

Шарана се измива добре,внимателно му се махат хрилете.Осолява се отвътре. Лука  и гъбите се нарязват на ситно и се запържват в половината олио.Добавят се едро смлените орехи и подправки. Пълни се шарана,зашива се за да не изтече плънката и се слага в намаслена тава. Картофите се нарязват на едро осоляват се и се поръсват с черен пипер.Нареждат се около шарана.Доматите се накъсват на едро и се слагат върху шарана и тук таме върху картофите.Сипва се около 1 к.ч. вода и 50 мл.олио.Пече се на170 гр. около 1 1/2 часа


Няма коментари:

Публикуване на коментар