събота, 11 февруари 2012 г.

ВЛАШКА САЛАМУРА

 Представям ви едно много вкусно ястие от моя край.
Любимо на моето семейство!

Продукти:
1 пиле( по възможност домашно)
1 глава лук
1 домат
2-3 опечени и обелени чушки
магданоз
сол
царевично брашно за овалване

Начин на приготвяне:
  Пиле се нарязва на порции и се овалва в царевично брашно.
Пече се скара или котлон. . 
В случая ние го печем върху "туча" на печка на дърва.
Запича се от двете страни.
В тенджера се слага около 2,5  вода, нарязва се лука, домата и месото от скарата се пуска направо във врящата смес.
Слагат се печени и обелени чушки вътре а зимата сухи печени.
Вари се до готовност на месото. Нарязва се магданоз и копър
 


Няма коментари:

Публикуване на коментар