Представям ви едно много вкусно ястие от моя край.
Любимо на моето семейство!
Продукти:
1 пиле( по възможност домашно)
1 глава лук
1 домат
2-3 опечени и обелени чушки
магданоз
сол
царевично брашно за овалване
Начин на приготвяне:
Пиле се нарязва на порции и се овалва в царевично брашно.
Пече се скара или котлон. .
В случая ние го печем
върху "туча" на печка на дърва.
Запича се от двете страни.
В тенджера се
слага около 2,5 вода, нарязва се лука, домата и месото от скарата се
пуска направо във врящата смес.
Слагат се печени и обелени чушки вътре а
зимата сухи печени.
Вари се до готовност на месото. Нарязва се магданоз
и копър
Няма коментари:
Публикуване на коментар