вторник, 7 февруари 2012 г.

КЮФТЕНЦА В ТЕСТЕНИ ЧАШКИ

Предлагам ви едно предястие, много ефектно и така също вкусно,пак по рецепта на Руми с малки промени от моя страна
http://rummylicious.blogspot.com/2010/07/blog-post_11.html












Продукти за тестото:
 
1 и 1/4 ч.ч брашно
1 белтък
1 ч.ч прясно мляко                                                              
около 1/2 ч.ч вода
щипка сол
 
Продукти за кюфтенцата:

300 гр кайма
1 глава лук (средно голяма)
3 с.л. галета
1 с.л. Уорчестершир сос (може да се ползва и соев сос но вкуса е различен)
1 яйце
сол, черен пипер, магданоз и чубрица
малко олио
И още:

10-12 метални формички за мъфини
олио за подмазване на формичките
 
Начин на приготвяне:

     Загрейте фурната на 220 С . Подмажете формичките за мъфини с олио.
    Нарежете лука на ситно . Поставете в купа каймата нарязания лук, галетата, яйцето, соса и подправките и омесете добре. От получената смес направете малки кръгли кюфтенца, сложете ги във формичките за мъфини и ги запечете във фурната за 10 минути.
     През това време пригответе тестото. В подходящ съд поставете пресятото брашно, прибавете белтъка, солта и млякото и разбийте с телена бъркалка или миксер. При непрекъснато бъркане, започнете да добавяте вода докато получите еднородно, негъсто тесто. Тестото трябва да бъде с консистенцията на палачинково тесто.
     Извадете от фурната формичките със запечените кюфтенца. Не е необходимо да ги изваждате от формичките, но проверете да не са залепнали отдолу. Ако това се е случило - отлепете ги.  Внимателно налейте от тестото във формичките, така че всяко кюфтенце да бъде обиколено от кръгче тесто. Не покривайте целите кюфтенца с тестото. Около 1/3 от височината им трябва да остане над нивото му. Върнете във фурната и печете още 25-30 минути до зачервяване..
     Сервирайте горещи, със зеленчуци според сезона.




 

Няма коментари:

Публикуване на коментар