неделя, 8 май 2016 г.

МАСЛЕН ПАЙ С ЯГОДИ И ИЗВАРА

Невероятно вкусно, ще се влюбите още от първата хапка.
Благодаря за пореден път на Ивана от
 https://buonafurcettaivana.blogspot.bg/2016/05/sbriciolata-sbriciolata-ricotta-e.html?showComment=1462731292470#c82371918638018601
за споделената рецепта.

Продукти

280 гр брашно
130 гр масло
120 гр захар
1 ч.л. бакпулвер
ванилия
настъргана кора от 1 лимон

за крема
300 гр извара
300 гр ягоди
3 с.л. захар

 Начин на приготвяне


В купа изсипете брашното примесено с 1 ч.л. бакпулвер. Добавете захарта, яйцето, всички аромати и нарязаното на малки парчета краве масло. 
С ръце започнете да бъркате продуктите докато станат на трохи. 
Оставете ги в хладилник за 30 мин.
Пасирайте изварата със захарта и ароматизирайте с една ванилия.
 Добавете нарязаните на малки парченца ягоди. 
Застелете тавичка (22см -24см.) с хартия за печене. Изсипете половината от маслените трохи, отгоре разстелете крема и покрийте сладкиша с останалите маслени трохи. Изпечете пая на 180 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор за около 35-40 мин. Извадете го от фурната, поръсете с пудра захар и охладете.






Няма коментари:

Публикуване на коментар