вторник, 14 ноември 2017 г.

ОРЕХОВИ РУЛЦА

Изключителни, плънката може да е различна- маково семе,конфитюр

Продукти

250 гр извара
2 яйца
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч .ч. разтопено масло
1 пак. бакпулвер
щипка сол
ванилия
2.5 - 3 ч.ч. брашно

за пълнежа
2 с.л. заквасена сметана
2 с.л. захар
150 гр смлени орехи

 за захарната глазура
3 с.л. пудра захар
малко горещо мляко( около 1 1/2 с.л. до образуване на кашичка с консистенция на боза,
аз глазурата я пропуснах защото сладките се изядоха докато я сложа.


Начин на приготвяне

Замесете тесто от продуктите и го оставете за една нощ в хладилник. На сутринта разделете тестото на две части.Разточете едната част на правоъгълник с дебелина 0.5 см.
Смесете заквасената сметана със орехите и захарта. Нанесете половината от сместа върху разточената кора. Навийте на руло и нарежете на рулца  около 3 см. ширина. По този начин процедираме и с другата половина от тестото.
Сложете в тава върху хартия за печене. 
Печете в предварително загрята фурна на 180 * за около 25-30 мин. 
Не ги препичайте.
Като изстине ги полейте със захарната глазура.
Да ви е сладко!













Няма коментари:

Публикуване на коментар