сряда, 29 януари 2014 г.

ХЛЕБЕН ЯБЪЛКОВ ДЕСЕРТ

Продукти:
1 бял тостерен хляб
5-6 ябълки( средно големи)
3-4 лъжици мед
канела
масло
олио
За заливка:
1/2 л. прясно мляко
5 яйца
1ч.ч. захар
 ванилия
 Начин на приготвяне:

Изрежете корите на филиите и ги изпържете в сгорещената мазнина( маслото и олиото)
В подмазана тавичка наредете един ред от изпържените филии.Върху тях разстелете пласт от обелените и настъргани ябълки.Поръсете с канелата и меда.Покрийте плънката с още един пласт от пържените филии.Разбийте яйцата със захарта добавете млякото и ванилията.
С тази смес залейте сладкиша. Печете в предварително загрята фурна на 180* за 30-35 мин.
Оставете да изстине и поръсете с пудра захар.

Предположение: може да добавите и смлени орехи!





Няма коментари:

Публикуване на коментар