събота, 19 октомври 2013 г.

НАПУКАНИ ШОКОЛАДОВИ СЛАДКИ

Много изискани, меки и невероятно вкусни!


Продукти:
около 2 ч.ч брашно
1/2 ч.ч  какао на прах
2ч.л бакпулвер
щипка сол
1 пакетче масло( 125 гр)
3/4ч.ч кафява захар
1/4ч.ч захар
2 яйца
 ванилия
70 гр. настърган  шоколад
Около 1ч.ч пудра захар, пресята

 Начин на приготвяне:
 Пресейте брашното с какаото, бакпулвера и солта.
С миксер разбийте маслото със захарта до гладък крем.
Прибавете едно по едно яйцата и ванилията. Намалете оборотите на миксера и прибавете към масления крем сухата смес. Бъркайте докато се получи меко тесто. Прибавяме настъргания  шоколад и объркайте докато се размеси добре с тестото.
Покрийте тестото с фолио и поставете в хладилника за 1 час.
Загрейте фурната до 180С.
Покрийте две големи тави с хартия за печене.
Поставете пудрата захар в купа. Извадете тестото от хладилника. Взимайте по 1ч.л от тестото и оформете топчета. Топчетата оваляйте добре в пудрата захар и поставете върху хартията в тавата за печене, на около 5-6 см едно от друго.
 Печете докато топчетата се напукат и станат леко твърди на пипане, около 10-12 минути.(Внимавайте да не ги препечете, отвън стават твърди, но отвътре трябва да останат меки!) Готовите сладки оставете върху хартията до пълното им изстиване. Може да се съхраняват в добре затворена кутия до 1 седмица.
Дозата е за около 48бр.


Няма коментари:

Публикуване на коментар