събота, 28 януари 2012 г.

ЯПОНСКА ТОРТА СЪС СИРЕНЕ

 Това е много интересна торта по рецепта на Руми Аризанкоска.Лека , нежна, сочна и топяща се в устата! Горещо ви я препоръчвам!

Необходими продукти за тортата:
        250 гр крем-сирене със стайна температура("Филаделфия"   или хубава извара)
    50 гр меко краве масло
    140 гр захар
    100 мл прясно мляко
    60 гр брашно
    20 гр нишесте
    6 яйца
    сока от 1/2 лимон
    щипка сол

    За декорация:

    пудра захар
    5-6 с.л. мармалад от сливи
    2-3 с.л. коняк или ром

    Начин на приготвяне:

     Облечете вътрешността на форма за торта с откопчаващи се страни (дъното и стените) с хартия за печене, а отвън я обвийте с минимум три пласта алуминиево фолио.
     Разделете белтъците и жълтъците на яйцата. Разбийте белтъците на пухкава пяна, прибавете захарта и солта и продължете да разбивате, до получаването на твърд сняг.
     В друга купа, на бавни обороти на миксера, разбийте маслото и крем-сиренето до пухкавост. Без да спирате да разбивате, прибавете лимоновия сок, един по един жълтъците, млякото и смесеното с нишестето и пресято брашно.
     Добавете разбитите белтъци в сместа от сирене и с лъжица , много  нежно ги смесете до получаването хомогенна маса. Не бъркайте! Просто загребвайте смес от дъното на купата и я преобръщайте.
     Изсипете сместа в подготвената форма.
     Загрейте фурната на 150 градуса по Целзий. Загрейте около 1.5 л вода до кипене. Формата с тортата поставете в по-голяма тава, а в нея налейте врялата вода. Водата трябва да покрие около половината от височината на формата с тортата.
      Печете 60 минути, като не отваряте фурната по никакъв повод.
      Извадете веднага изпечената торта от фурната, внимателно развийте фолиото, махнетете стената на формата и я освободете от хартията за печене.
      Поръсете тортата с пудра захар и я оставете да се охлади напълно.
      Сервирайте поляна с малко топъл мармалад от сливи разтопен на слаб огън с 2-3 лъжици коняк или ром.





Няма коментари:

Публикуване на коментар