неделя, 6 февруари 2022 г.

Торта с бишкоти и вкусен крем

 Лека ,бърза и вкусна 

Продукти 

400 гр бишкоти 

800гр заквасена сметана 

3 яйца 

4 с.л.  с връх нишесте ванилия 

1 с.л. с връх брашно 

1 ч.ч захар 

100 гр масло

Ванилия 

1 ч.ч кафе еспресо 

Начин на приготвяне 

Първо сварете кафето за да изстине ще ни трябва за потапяне на бишкотите.

В тенджера с дебело дъно разбъркайте яйцата,захарта, брашното и нишестето. Добавете заквасената сметана и бъркайте до хомогенна смес без бучки. Сложете на умерен огън и сварете крема до сгъстяване. Добавете маслото и махнете от котлона. 

Вземете форма за торта със свалящ ринг , моята беше с диаметър 24 см. Може и правоъгълна.

Топете бишкотите от страната където няма захар за кратко да не се разкашкат и ги наредете в тавата,празните места попълнете с начупени парчета.Сиропирана част е нагоре. Излейте 1/4 от крема.и така редите още два реда. Оставете тортата за няколко часа в хладилник.  Може да я залеете с шоколад или да я украсите по желание. Аз нямах време,но повярвайте ,изяде се и така.

Да ви е сладко!












Няма коментари:

Публикуване на коментар