неделя, 28 ноември 2021 г.

Невероятни сладки с белени семки

 

Както казва авторката на рецептата Ваня Джорджевич невероятни!

Ще си позволя да копирам рецептата защото е обяснено много точно,както всички нейни рецепти!


Продукти :

200 г масло на стайна температура 
125 г кафява захар 
1 яйце 
430 г брашно 
2 с.л. студена вода 

60 г захар 
60 г мед
60 мл сладкарска сметана 
40 г масло 
200 г белени семки 

Приготвяне :

В купа с брашно ( отделете малко от него около 1/2 чаша и след като забъркате със останалите продукти ,ако е необходимо прибавяте по- малко до меко тесто)
добавете меко масло, захар, яйце и започвате да месите. След като стане на " трохи", добавете студена вода и месете до получаване на меко тесто. Разделете на 2 части, и всяка увийте в стреч фолио. Оставете в хладилника за 30 мин. 
През това време в съд на котлона сложете захар, мед, масло, сметана. След завиране, варете 1 мин и махнете от котлона. Веднага добавете белените семки и разбъркайте. 
Включете фурната на 180 градуса. 
Разточете едното тесто на плот с малко брашно, на 4 мм. Вадете форми, с кръгла форма 10 см. Редете в тавата на фурната, с хартия на разстояние една от друга. Печете в загрята фурна 6,7 мин. Извадете тавата от фурната и върху всяка бисквитка сложете по една 1 ч.л. от сместа със семки. Разпределете равномерно по бисквитките и върнете във фурната за още 6,7 мин, или до получаване на карамелен цвят. На мен ми отне повече време за печене,но това зависи от фурната. Слагайте хубава пълна лъжица от семките,аз на първата тава сложих по- малко,защото не можех да преценя дали ще стигне.
Да ви е сладко!








Няма коментари:

Публикуване на коментар