неделя, 8 август 2021 г.

Сладкиш със сливи


 Мога да ви кажа,че е божествен!

От вътре е нежен,мек,топящ се в устата а от вън хрупкав!

Сливите които ползвах бяха  сини и попски,но може и с други плодове според сезона!

Продукти 

350 гр брашно 

100 гр масло 

250 гр захар 

2 яйца 

120 мл.прясно мляко 

1 бакпулвер 

ванилия 

400 гр сливи или друг плод 

2 с.л.нишесте 

За хрупкавият слой 

60 гр масло 

3 с.л. с връх брашно 

3-4 с.л. захар 

ванилия 

Начин на приготвяне 

Маслото на стайна температура разбийте със захарта. Добавете яйцата и продължете с разбиването.

Прибавете прясното мляко и по малко от пресято брашно с бакпулвера. Ако ви се пресече сместа след прибавянето на млякото

,не се притеснявайте като добавите брашното се оправя. Изсипвайте брашното на 2-3 пъти и бъркайте. Сместа се получава по гъста от кексово тесто. 

Сливите или плода който ще ползвате нарежете на малки парчета посипете с нишесте и разбъркайте. Изсипете плода в тестото и със шпатула разбъркайте. Сложете хартия за печене в тава или форма за торта с диаметър 26 см. Изсипете сместа и изравнете. 

За хрупкавият слой смесете студеното масло със останалите съставки и претрийте да стане на трохи,разпределете отгоре върху сместа. Печете в предварително загрята на 175 * фурна за 45-50 Мин. Пробвайте с клечка,трябва да е суха като боднете тестото.

Оставете да изстине напълно и се насладете!

Да ви е сладко!














Няма коментари:

Публикуване на коментар