вторник, 26 септември 2017 г.

ТОРТА "ИЗНЕНАДА"

Изключително ,вкусно ,много лека и приятна.

Продукти за бонбоните

300 гр сухар
100 гр извара
50 гр масло
50 гр кондензирано мляко
2 с.л. какао
170 гр орехи
50 мл. мляко

За крема
2 яйца
2 с.л. с връх нишесте
400 мл, мляко
200 мл. кондензирано мляко
200 гр извара
20 гр желатин
100 мл. прясно мляко за разтваряне на желатина.

Начин на приготвяне
Сложете сухара в блендер и го смелете.Стопете маслото и го прибавете към сухара. Към тази смес добавете изварата и кондензираното мляко, Разбъркайте до хомогенна смес. Разделете сместа на две части. В едната добавете какаото и 25 мл мляко,а в другата орехите( по желание може да ги запечете в сух тиган или МФ) и останалите 25 мл. мляко.
Разбъркайте и от всяка смес оформете бонбони с големина на малък орех.Наредете ги във форма за торта със свалящ се ринг като редувате бял и кафяв бонбон. Сложете  ги в хладилник да стегнат.
За крема ,сложете млякото да загрее. Разбийте яйцата добавете нишестето и бъркайте до хомогенна смес. При непрекъснато бъркане добавете топлото мляко към яйчената смес и върнете на котлона да се свари гладък крем.
Оставете крема за 20 мин. да изстине. В леко изстиналия крем добавете изварата и кондензираното мляко. Разбийте до хубава гладка смес, Аз го направих с пасатор. Разтворете желатина в 100 мл. прясно мляко. Когато набъбне сложете купата на водна баня да се втечни.Разтворения желатин изсипете при непрекъснато бъркане към крема. 
С получената смес залейте стегнатите бонбони. Леко ударете формата в плота за да излезе въздуха и да няма шупли.
Оставете в хладилник за 2-3 часа да стегне.
Аз отделих 3-4 с.л. от крема за украса,оставих го на стайна температура. След час в хладилника( леко беше стегнала отгоре) извадих тортата и рисувах разни завъртулки . Прибира се отново в хладилника. Украсата е по ваш избор.
Да ви е сладко!















Няма коментари:

Публикуване на коментар