понеделник, 17 февруари 2014 г.

ТОРТА С ВАФЛЕНИ КОРИ

Дълго търсех рецета за тази торта и накрая се спрях на нещо по различно от това което изчетох.Доволна съм от резултата  а най-доволни бяха децата, много им хареса.
Рецепта е на LAURA SAVA Тази торта излиза доста големичка.

Продукти
2 вафлени  кори 

За крема:
7 жълтъка
150 гр захар
200 гр меко масло
ванилия
За блата:

7 белтъка
щипка сол
7 с.л. захар
7 с.л. брашно
150 гр нарязани орехи
150 гр замразени вишни

Начин на приготвяне:

Разбиват се белтъците  с щипка сол на сняг.Постепенно се добавя захарта и се разбива до като се образуват пламъци.Добавя се брашното и се бърка леко с шпатула до пълното поемане.Добавят се орехите и накрая вишните.Сипете сместа в тава с хартия за печене. Размера на тавата трябва да е горе долу колкото размера на вафлента кора.
Печете в предварително загрята фурна на 180 гр  25- 30 мин.
Оставет блата да изстине напълно.
За крема : на водна баня сложете жълтъците и захарта и бъркайте с тел да не се сготвят яйцата.Като заври водата в съда бъркайте още 12 мин. или докато получите гладък гъст крем.
Добавете в крема  ванилия. Оставете крема да изстине. Разбийте мекото масло и добавете по малко от крема.Разбийте до получаване на хубав пухкав крем.
А сега да сглобим тортата: сложете кора с ромбчетата нагоре намажете с половината крем, сложете блата ,остатъка от крема и вафлена кора с ромбчетата пак нагоре.Притиснете хубаво и оставете в хладилник една нощ. Най-отгоре може да украсите със настърган шоколад както е направила авторката или като мен, разтопен шоколад с малко масло.
Горещо ви я препоръчвам!




2 коментара:

  1. Грабнаха ме тези пастички. Я да видим дали и на моята щерка ще й хареса, запазвам си рецептата ти за удобен момент!
    Много е приятно при теб, ще идвам по-често. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за хубавите думи, удоволствието е мое! Винаги си добре дошла! Относно рецептата, четох друга подобна и вместо вишни имаше стафиди.В оригинала има и локум ,но моите не го обичат.Хубав ден!

    ОтговорИзтриване