сряда, 6 февруари 2013 г.

БАНИЦА СЪС СИРЕНЕ И ЦАРЕВИЧНО БРАШНО

Рецептата за тази баница(както и много други от блога) взех от един много значим за мен човек.Тя е невероятен кулинар ,но за съжаление не публикува никъде творенията си, само семейството и и ние на работа имаме невероятният  късмет да се наслаждаваме на вкусотийте които приготвя. Истински професионалист в работата си и в кухнята! Тя ме стимулира, поощрява, от нея научавам много неща!Зарежда ме с енергия и страст към кулинарията! Приготвя страхотни неща!
 Благодаря Ви  от сърце Д-р  Наталия Николова!

Продукти:

500 гр кори
3 яйца
1/3 ч.ч царевично брашно
1 ч.ч. кисело мляко
1 непълна ч.ч. олио
1 бакпулвер
400 гр сирене
сусам за поръсване

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата,добавете олиото, киселото мляко, царевичното брашно и бакпулвера.
Вземете една кора намажете с олио и сложете друга отгоре.Намажете със сместа от яйцата навсякъде, сложете още една от горе пак намажете със сместа.Слагате четвъртата кора мажете със сместа и ръсите сирене.Загънете крайщата и навийте на руло.Сложете в намаслена тава.Така процедирате със всичките кори. Нарежете на парчета и поръсте със сусама .Печете в загрята фурна на 200 градуса около 40 мин или до златист загар.








1 коментар:

  1. Страхотна баничка,която приготвих за днешните Сирни заговезни,всички много я харесаха!Благодаря за поредната сполучлива рецепта!Добро настроение и положителни емоции за вас и близките ви!

    ОтговорИзтриване