неделя, 13 ноември 2022 г.

Тиквеник със заливка

 Този много вкусен и сочен тиквеник видях при една голяма кулинарка  Бени 

За два дни два пъти го правих!

Продукти 

800 гр настъргана тиква 

10 кори за баница 

По 3 с.л. захар на руло от кори и тиква 

канела на вкус 

80 гр масло разтопено( аз го направих с олио ,на село не разполагах с масло)

Сложих по една с.л. олио между корите и 2 с.л. отгоре върху готовите рула. 

За заливката 

2 яйца 

130 мл прясно мляко 

щипка бакпулвер 

ванилия 

Глазура не правих а го поръсих с кристална захар към края на печенето. 

Ако искате да е с глазура може да видите в нейният блог има линк  качен в началото на публикацията.


Начин на приготвяне! 

Разделяте настърганата тиква на 5 части.

Взимате една кора,намазвате с олио или масло и слагате втора кора отгоре,разпределяте настъргана тиква ръсите захар и канела ,подгъвате от двете страни краищата 

и  навивате стегнато руло.

 Поставяте го в намазнена тава.

Така процедирате и с останалите 4 рула.

След като сте направили всичките рула ги разрязвате на 5 парчета.

Намазвате с олио или останалото масло.

За заливката,разбъркайте яйцата добавете бакпулвера,ванилията и млякото. Залейте тиквеника като се стремите да има навсякъде от нея. Печете в загрята фурна на 180*.  Като получи лек загар сложете фолио и печете към 20 мин , махнете поръсете захар по желание и печете още 5-6 Мин.

Да ви е сладко! 











.



Няма коментари:

Публикуване на коментар